Uitzending
Vrije geluiden - 31-10-2010

31-10-2010

Vrije geluiden

1075 x bekeken | 0 reacties
5
De Iraanse zangeres Maryam Akhondy zingt twee Perzische liederen waar wijn een hoofdrol in speelt. In Iran mogen vrouwen niet zingen, in elk geval niet als er mannen in de buurt zijn. Dat was voor zangeres Maryam Akhondy een reden haar land te ontvluchten. Vanuit Keulen tracht ze nu de Iraanse vrouw weer een stem te geven. Ze wordt begeleid door twee musici van haar ensemble Barbad.

Aandacht voor de Amsterdamse Cello BiŽnnale 2010. De rode draad van de Amsterdamse Cello BiŽnnale 2010 is het internationale cello-ensemble. Maarten Mostert, Larissa Groeneveld, Gregor Horsch en Johan van Iersel spelen een werk van de Russische componist en cellovirtuoos Alexander Koeznetsov.

Tyshawn Sorey Quartet met Tyshawn Sorey, drums; Taylor Ho Bynum, kornet; John Escreet, piano en rietblazer Aaron Stewart. Tyshawn Sorey is een fabuleuze drummer en componist. Hij ontwikkelde, naar zijn grote voorbeeld Anthony Braxton, een geheel eigen muzikale taal. Op zijn laatste CD Koan horen we een Sorey die geÔnspireerd is door Zen.

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 31 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie