Uitzending
Vrije geluiden - 14-11-2010

14-11-2010

Vrije geluiden

996 x bekeken | 0 reacties
6
Lisitsa is geboren in Kiev en gaf haar eerste solorecital toen ze vier was. Zij wordt geroemd om haar veelzijdigheid en haar 'dazzling' manier van spelen. Op YouTube scoort zij als klassiek pianiste meer viewers dan wie ook, bijvoorbeeld voor Rachmaninovs Prelude op 39 nr. 6 staat de teller momenteel op 958.746. Tegenwoordig woont ze ver van de grote stad in North Carolina (VS) en deelt haar huis met vier concertvleugels, twee katten, een drie jaar oude zoon en haar echtgenoot pianist Alexei Kuznetsoff.

Lucas van Merwijk, zonder twijfel de beste latin-drummer van Europa (en ver daarbuiten), heeft met zijn Cubop City Big Band een nieuwe cd uitgebracht die de lading helemaal dekt: Que Sensación. In Vrije Geluiden speelt de band er twee stukken van. Plus een vlammende mambo, waarop Nederlands bekendste latindanskoppel Dr. & Mrs. Salsa voordoet hoe drums en voeten samen ritmisch improviseren. Lucas vertelt over wat hij in Cuba leerde van Oscarito Valdes, de illustere drummer van Grupo Afro Cuba en hoe hot de salsa was in Amsterdam in de jaren '80. Let's mambo!

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 14 november door de VPRO. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie