Uitzending
Vrije geluiden - 26-9-2010

26-9-2010

Vrije geluiden

977 x bekeken | 1 reacties
6
Sinas met instrumentale multi-etnische dansmuziek. De achtkoppige groep Sinas maakt instrumentale multi-etnische dansmuziek, oftewel global dancefloor music. Sinas verkent stijlen als afro beat, reggae, arabisch, latin, ska, ragaton, jazz, funk en rock. Alle nummers dwingen tot dansen!

Femke IJlstra (sopraansax) speelt een werk van de Britse componist Mark-Anthony Turnage. Er spreekt een introspectieve droefenis uit de kamermuziek van de Britse componist Mark-Anthony Turnage. Femke IJlstra vertolkt subliem zijn Two Memorials.

Singer-songwriter Gregory Page. De stem van Gregory Page heeft iets weg van die van Chet Baker en zijn muziek bevat altijd een zweem van melancholie zonder dat je daar verdrietig van wordt. Zijn nieuwe cd 'Promise of a dream' is een verzamelalbum, een mooie en veelzijdige staalkaart van wat Page de afgelopen jaren heeft opgenomen.

Muziek van de 19e eeuwse Nederlandse componist Gerrit Jan van Eijken. Directeur Frits Zwart van het Nederlands Muziek Instituut laat ons kennis maken met een onterecht vergeten Nederlandse componist: Gerrit Jan van Eijken.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 26 september door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie