Uitzending
Vrije geluiden - 21-11-2010

21-11-2010

Vrije geluiden

1210 x bekeken | 0 reacties
6
Jesse van Ruller staat tot ver buiten Nederland bekend als één van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Zijn unieke geluid, fabelachtige techniek en prachtige composities worden alom geprezen. En al even fenomenaal en virtuoos zijn de andere twee leden van het trio: altist en klarinettist Joris Roelofs en bassist Clemens van der Feen. Hun album Chambertones is een mix van eigen composities en standards.

Hoe komt het toch dat Baltische componisten vaak van die meditatieve, religieuze, gekwelde muziek componeren? Schrijver Jan Brokken weet het antwoord.

En dat sluit mooi aan bij het Strijkkwartet van de Letse componist Pêteris Vasks, die, zoals een recensent schreef, 'je op Pärtiaanse wijze bij de kladden pakt voor een reis door een getormenteerde, door culturele onderdrukking getergde wereld'. Het Navarra String Quartet voert uit, een jong strijkkwartet dat barst van de energie, ambitie en talent.

Vrije Geluiden was bij Crossing Border en maakte kennis met Rufus Wainwright: een optreden en 'n gesprek.

Presentatie: Melchior Huurdeman.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 21 november door de VPRO. Te gast was Jan Brokken. De presentatie was in handen van Melchior Huurdeman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie