Uitzending
Vals Plat - 19-4-2008

19-4-2008

Vals Plat

1011 x bekeken | 0 reacties
5

Vik Franke, Talibanschutter, vertelt openhartig over de relatie met zijn vader. Vik Franke, de man die met het Nederlandse leger meevocht tegen de Taliban, heeft het avontuur in zijn bloed. Letterlijk. Vele familieleden lijden aan manische depressie: een aandoening die hoge pieken en diepe dalen met zich meebrengt. Vik vertelt hier openhartig over, ook over zijn biologische vader, psychiatrisch patiŰnt en niet voor rede vatbaar. Toch waagt Vik zich aan een bezoek, een heftige confrontatie volgt.


Glazenwasser lopend op wereldreis. Glazenwasser Peter Doorn (34) gaat begin april een wereldreis maken en komt misschien nooit meer terug. Hij gaat doen waar velen van dromen: de wereld zien. Nederland is hij zat. Met zo'n EUR 300,- op zak, een paar stevige loopschoenen, een grote rugzak met slaapzak en tentje Ún een pijl-en-boog die hij op Marktplaats heeft gekocht gaat hij LOPEND de wereldreis maken. De ouders van Peter maken zich veel zorgen...

Presentatie: Hakim Tra´dia.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 19 april door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Tra´dia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie