Uitzending
Vals Plat - 17-5-2008

17-5-2008

Vals Plat

986 x bekeken | 0 reacties
6
Rotjoch
Rotjoch is de man achter 101barz, het grootste hiphop-platform in Nederland, dagelijks te zien op kabel-tv en via internet. Toen hij anderhalf jaar geleden het programma startte, bezochten de eerste week 40 mensen zijn website om het te bekijken. Nu heeft hij soms meer dan 1 miljoen views per week. Alles dankzij mond-tot-mondreclame. Alle allochtone jongeren onder de 25 jaar in Nederland kennen hem inmiddels. Hij noemt zichzelf dan ook BN-er: Bekende Neger. Rotjoch neemt ons mee naar de Amsterdamse Bijlmermeer, waar hij opgroeide, vertelt over zijn leven en laat zien waar hij allemaal mee bezig is: muziek maken en produceren, zijn veelbezochte website runnen, dus filmen, interviewen, monteren, talent scouten etc. En sinds kort zit hij ook in de porno. Portret van een veelzijdige hiphopper.

Goud voor Magan Tahir?
Magan Tahir (30 jaar) werd geboren in SomaliŽ en is slachtoffer van de burgeroorlog in zijn land. Als kind werd hij geraakt door een bom en sindsdien is hij verlamd en zit in een rolstoel. Hij vluchtte naar Nederland en begon fanatiek te tafeltennissen. Hij wil bewijzen dat hij ondanks zijn handicap nog aan topsport kan doen en werd al drie keer Nederlands kampioen rolstoel-tafeltennis. Nu probeert hij zich te plaatsen voor de Paralympics in Beijing, later dit jaar. Zal zijn droom van Olympisch goud in vervulling gaan?

Presentatie: Hakim TraÔdia.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 17 mei door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim TraÔdia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie