Uitzending
Vals Plat - DJ Ishtaren Diana Weeda

DJ Ishtaren Diana Weeda

Vals Plat

5-4-2008

| 1049 x bekeken | 0 reacties
6
In vals plat twee portretten van bijzondere individuen die op eigen wijze bijdragen aan een betere en mooiere wereld.

DJ Ishtar
Geboren in 1978 in een vermaarde Iraanse kunstfamilie, emigreerde ze wegens politieke problemen naar Nederland waar ze sinds 1990 resideert.
Als wereldreiziger altijd op zoek naar nieuwe geluiden, werd ze dj in 2000, ze draait afhankelijk van de setting filmische en sprookjesachtige sferen maar ook opzwepende 'worlddance'. Ook laat de Iraanse geheime dienst haar in Nederland niet met rust, ze is als dj teveel bezig met zondige zaken. In vals plat laat ze de wereld kennis maken met het soefisme. Een mystieke islamitische stroming die binnen de gevestigde islamitsche orde veel weerstand oproept wegens haar vrije karakter. Binnen deze mystiek school neemt de dans een aparte plaats in.

Diana Weeda
Al 35 jaar woont de 60 jarige Diana Weeda in wijk Hillesluis op Rotterdam-Zuid. Ze wordt er niet goed van, al die vooroordelen over mensen die je niet kent. Als vrijwilligster is ze onder meer intensief betrokken bij twee vrouwenhuiskamers in deze multiculturele wijk. Een grote groep Turkse en Marokkaanse vrouwen zien Diana inmiddels als hun oma. 'Soms zie
je buitenstaanders denken van 'hoe kan dat?.' Met het grootste gemak verplaatst Diana zich tussen de verschillende culturele werelden. 'Mensen schijnen het bijzonder te vinden wat ik doe. Ik vind er niets bijzonders aan.'

Deze uitzending van het programma Vals Plat met de titel DJ Ishtaren Diana Weeda is uitgezonden op zaterdag 5 april door de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie