Uitzending
Vals Plat - 11-10-2008

11-10-2008

Vals Plat

1069 x bekeken | 0 reacties
6
Een Marrokkaan van de straat voor de straat
Is Youssef El-Messaoudi de Marrokaanse hoop in bange dagen? Hij is derdejaars rechtenstudent en komt uit de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Jarenlang was hij een van de hangjongeren van het Neptunusplein. Youssef doet vrijwilligerswerk in de rechtswinkel. Hij wil iets terugdoen voor zijn oude buurt. Hij wil dat mensen zich op een goede manier kunnen verweren tegen willekeur en discriminatie. Hij is nog steeds regelmatig op straat te vinden. Om bij te kletsen en contact te houden met zijn oude vrienden. Hij probeert ze ook aan te sporen het goede te kiezen.

Van krantenjongen tot krantenjongen
Sagna is een Senegalees die al een paar jaar kranten bezorgt. Hij was zelf illegaal en veel van zijn collega's zijn dat nog steeds. Hij werkt keihard, zeven dagen per week, tien uur per dag. We volgen Sagna tijdens zijn werk waar hij vertelt over zijn situatie. Sagna gaat ook naar het gala waar de dagbladbezorger van het jaar wordt verkozen. Een compleet blanke aangelegenheid, terwijl in de steden negentig procent van de bezorgers allochtoon is. De illegaal is taboe bij de distributiebedrijven.

Presentatie: Hakim Tra´dia.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 11 oktober door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Tra´dia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie