Uitzending
Vals Plat - 21-3-2009

21-3-2009

Vals Plat

2483 x bekeken | 0 reacties
6
Nel en Bert Kames staan al tientallen jaren op de Haagse markt in de Schilderswijk. Het is de grootste markt van Europa, maar ook hier slaat de recessie toe. Nel en Bert gaan de strijd aan met de gemeente Den haag, die de markt ingrijpend wil saneren. Opa, die ook op de Haagse markt stond, steunt hen daarbij van harte. Een portret van een familie wiens hele leven door de markt geregeerd wordt.

Verder staat de Amerikaanse discozanger en levende legende George McCrae centraal. De nu vierenzestigjarige zanger werd vooral bekend door zijn nummer één hit Rock your baby in 1974. Hierna scoorde hij nog enkele bescheiden hits maar door een slecht management en malafide praktijken rondom hem kwam hij aan de rand van de afgrond te staan. Na twee mislukte huwelijken vertrok hij naar Europa waar hij opbloeide. In Duitsland, Nederland en Engeland heeft deze legende een zeer trouwe aanhang en treedt hij nog steeds op. Sinds 1989 woont hij samen met de Nederlandse Yvonne Bergsma, het eerste blote FA reclamemeisje op de Nederlandse televisie, en woont hij op Aruba en in Geleen.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 21 maart door de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee