Uitzending
Vals Plat - 20-9-2008

20-9-2008

Vals Plat

853 x bekeken | 0 reacties
6
Een portret van ex-idols idool Harm. Harm Jacobs (34) wil doorbreken en kunnen leven van zijn muziek. Hij voelt dat hij op de wereld is gezet om artiest te zijn. In 2006 kwam hij heel dicht bij zijn droom. Hij zat bij de laatste vijf in Idols, de bladen stonden vol over hem en meisjes in slaapzakken lagen in zijn tuin. Hij kon maar moeilijk omgaan met deze bekendheid. Aan zijn droom kwam abrupt een einde nadat hij eruit lag bij Idols omdat hij zijn songteksten vergat. Geen manager of platenbons die hem nog belde. Toen de bekendheid wat wegebde verliet zijn toenmalige vriendin hem. En tot overmaat van ramp stopte de gemeente zijn uitkering omdat ze dachten dat Idols hem vast geld opleverde. Hij raakte in een diepe depressie.

'De schoonheid van oneffenheden' is wat Ziya Ertekin (38) zo aanspreekt in deze vaak stokoude muziek. Van huis uit modeontwerper, was Ertekin altijd al verslingerd aan muziek en verzamelde eerst oude grammofoonplaten. 'Ik dook steeds verder het verleden in en kwam uit op de 78-toerenschijven. Sinds ik zelf verzamel heb ik veel bejaarde vrienden. Zij willen graag dat hun collecties na hun dood in handen van echte liefhebbers blijven. Niemand wil zijn collectie voor zichzelf houden.' Ertekin reist als DJ Blue Flamingo het hele land door. 'Dit is de muziek die ik ook als dj draai. Ultieme dansmuziek hoor, maar dan wat ouder.'

Presentatie: Hakim Tra´dia.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 20 september door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Tra´dia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!