Uitzending
Vals Plat - 14-3-2009

14-3-2009

Vals Plat

803 x bekeken | 0 reacties
6
De eerste uitzending van een nieuwe serie van Vals Plat. Het programma over oude en nieuwe Nederlanders die een inkijkje in hun leven geven en een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Presentatie Hakim Traďda.

Marlon Kicken is een unieke verschijning. Hij ziet eruit als Bob Marley, maar is een rasechte brabander. Hij is de enige zwarte tonprater in Nederland. Het tonpraten (oftewel buutreednen) is een typisch Zuid-Nederlandse vorm van heel laagdrempelig cabaret, dat vooral in en rondom de carnavalstijd veel gespeeld wordt. Marlon, geboren op Curacao en geadopteerd als baby, groeit op in het dorp Aarle-Rixtel. Binnen nog geen twee jaar verbaast hij iedereen door alle prijzen winnen in het tonpraten. Met andere woorden:

Henk van Boxem is een 62-jarige muzikant uit de Achterhoek die in een camper achter zijn huis woont. Henk heeft al vier jaar geen electriciteit meer, vanwege niet betaalde rekeningen. Dat maakt hem ook niet uit, want hij goed overleven. “Mijn leven is niet huisje-boompje-beestje, maar ik ben wel gelukkig”: zegt hij. Hij woont naast zijn voormalig ouderlijk huis. Dat staat tot de nok toe, vol met spullen. Henk maakt bijna elke dag muziek bij de ingang van de plaatselijke tuinhandel, om een bron van inkomsten te hebben.

Deze uitzending van het programma Vals Plat is uitgezonden op zaterdag 14 maart door de NPS. De presentatie was in handen van Hakim Traďdia.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee