Uitzending
Tijd voor MAX - Terug naar de mooiste kloosters van Europa

Terug naar de mooiste kloosters van Europa

Tijd voor MAX

20-12-2018

| 1585 x bekeken | 0 reacties
5
Programmamaker Leo Fijen maakte 15 jaar geleden voor de KRO een serie over kloosters en keert nu in een speciale reeks die rond de kerstdagen wordt uitgezonden terug naar de meest bijzondere van de 50 abdijen die hij toen bezocht. In KRO-NCRV’s De mooiste kloosters van Europa spreekt hij onder andere met Nederlandse abten en abdissen in Wales, de Provence en Zuid-Frankrijk. Bij ons vertelt hij waarom juist deze religieuzen hem zo waren bijgebleven.

Verder een optreden van het Soweto Gospel Choir. Dit wereldberoemde koor toert momenteel door Nederland met de voorstelling Freedom, een speciaal concert ter ere van de 100ste geboortedag van anti-apartheidsstrijder en politicus Nelson Mandela.

En ze zit 60 jaar in het artiestenvak, de eerste leading lady van de André van Duin-revue en de meest succesvolle carnavalszangeres van ons land. We hebben het over Ria Valk. We bespreken met de zangeres haar onlangs verschenen biografie.

Met Josine Droogendijk blikken we terug op het koninklijk jaar. Sandra Ysbrandy maakt gerechten uit jaren '50. Vivian Kramer houdt ons in de jaren '50, de styliste laat zien hoe ze mensen tot pin-ups uit die tijd maakt. En schrijvers Joost de Vries, Marja Pruis en Kees 't Hart over hun scheurkalender voor de beginnende schrijver.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Joost de Vries, Leo Fijen, Marja Pruis, Ria Valk, Sandra Ysbrandy en Kees 't Hart te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Terug naar de mooiste kloosters van Europa werd uitgezonden op donderdag 20 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie