Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 16

Aflevering 16

RTL Late Night

24-9-2018

| 2033 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Soof-hoofdrolspeler Kasper krijgt een wereldtijd met zes sport-minnaressen
Per voorstelling zal een van de vijf sportvrouwen de minnares van de man van Soof gaan spelen. Daar hoort ook romantiek bij, maar Arsenal-voetbalster Dominique Bloodworth zegt dat ze beslist niet gaat zoenen.

Nederlandse sportvrouwen schitteren in Soof de musical
Leontien van Moorsel, Manon Flier, Nicolien Sauerbreij, Annette Gerritsen, Dominique Bloodsworth én Anouk Hoogendijk zijn de zes onverwachte verleidsters van de musicalversie van de hitfilm Soof!

O.B.K. Koninklijk harmoniegezelschap uit Zeist o.l.v. Jacob de Haan - Concerto D'Amore
Fragment uit Concerto D'Amore, gecomponeerd door en onder leiding van Jacob de Haan. Uitgevoerd door Oefening Baart Kunst (O.B.K.) uit Zeist.

Componist Jacob de Haan: 'Je krijgt vaker blaasmuziek te horen dan je denkt.'
Blaasmuziek heeft niet bepaald een sexy karakter. "Onterecht", volgens meester-componisten Johan de Meij en Jacob de Haan. "Mensen genieten gezamenlijk van blaasmuziek zonder dat ze het doorhebben, bijvoorbeeld tijdens de dodenherdenking".

Componisten Jacob de Haan en Johan de Meij domineren de HaFaBra-wereld
Onze grootste componisten van het moment zijn Jacob de Haan en Johan de Meij. Er is geen orkest ter wereld dat de muziek van deze mannen nog niet heeft gespeeld. Het zijn de mannen achter de Harmonie, Fanfare en Brassbands.

Gerard Spong over terugtrekken rechter Wabeke in Tabakszaak
Een rechter (Jan Wolter Wabeke) in de tabakszaak trekt zichzelf terug. Terecht zegt advocaat Gerard Spong. Maar mag een rechter geen eigen mening hebben dan?

Wie is er verantwoordelijk voor de dood van 15-jarige Max?
Zijn eerste dronkenschap werd de 15 jarige Max fataal. Hij belandde op de snelweg en werd aangereden. Zijn moeder Marie-José houdt de jeugdsoos waar hij liters bier kreeg verantwoordelijk.

Marie-José heeft haar kind, huwelijk en een stuk van zichzelf verloren
De 15-jarige Max mocht van zijn ouders op zijn eerste stapavond naar een halloweenfeestje bij een jeugdsoos. Hij werd 's nachts op de snelweg aangereden met veel te veel alcohol in zijn bloed. "Ons huwelijk is kapot gelopen hierdoor, ik zit al bijna twee jaar in de ziektewet en ik ben mezelf kwijt. Je bent een stuk van je identiteit kwijt".

43 kilo meesjouwen als je rond de 65 kilo bent
Ondanks het zware lichamelijke werk dat Maroesjka moest verrichten tijdens de mariniersopleiding, is ze naar eigen zeggen "niet blij om er van af te zijn". Als vrouw had ze geen aparte faciliteiten. "Dat is gek in het begin."

De eerste vrouwelijke marinier van Nederland moest stoppen
Ze had hét visitekaartje van defensie moeten worden, maar de eerste vrouw die is toegelaten tot de loodzware mariniersopleiding is toch afgehaakt, Maroesjka Neutel.

Eerste vrouwelijke kandidaat-marinier Maroesjka: 'Ik moest naar mijn lijf luisteren'
Maroesjka had de eerste Nederlandse vrouw met een baret op kunnen zijn, maar moest door verschillende lichamelijke mankementen stoppen met de cursus. Toch is ze trots dat ze het zo ver heeft geschopt: "Het voelt niet als een mislukking", aldus Maroesjka.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Annette Gerritsen, Anouk Hoogendijk, Jacob de Haan, Johan de Meij, Leontien van Moorsel, Manon Flier, Nicolien Sauerbreij en Gerard Spong te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 16 werd uitgezonden op maandag 24 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie