Uitzending
RTL Boulevard - 8-7-2021

8-7-2021

RTL Boulevard

1262 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van RTL Boulevard onder andere:

'Nu wordt duidelijk hoe belangrijk Peter was voor mijn carrire'
Collega-journalisten komen dezer dagen superlatieven te kort. Terecht. Voor veel van hen is hij een groot voorbeeld, sommigen leerden zelfs bij hem de kneepjes van het vak. Waaronder Kees van der Spek (57) en Arno Kantelberg (53).

'Peter en Ajax is als een ei met zout'
Een eeuwige liefde bij wie je nooit vreemdgaat. Je denkt waar gaat dit nou weer over, maar het gaat over voetbal. Zo beschrijft Peter R. de Vries (64) de voetbalclub die bij hem in zijn hart zit. Behalve crimejournalist is hij namelijk vral Ajaxfan in hart en nieren.

Jeroen was getuige moord Pim Fortuyn: 'Hulp zoeken geen zwakte'
Het leven staat op z'n kop als je een laffe schietpartij van dichtbij meemaakt. Slachtofferhulp kan dan echt van grote waarde zijn. Jeroen Kijk in de Vegte (47) was in 2002 getuige van de moord op Pim Fortuyn en weet daar alles van.

Peter R. de Vries blijft zich inzetten voor zaak Tanja Groen
Al ruim 27 jaar is onduidelijk wat er met Tanja Groen is gebeurd. Na een studentenfeest is de 18-jarige studente nooit meer teruggevonden. Peter R. de Vries (64) laat het er niet bij zitten en is twee weken geleden gestart met een initiatief om 1 miljoen euro op te halen. Bedoeld als tipgeld. En terwijl Peter vecht voor zijn leven, gaat ook die strijd gewoon door.

Nabestaanden Sjaak Gerwig blij met aandacht: 'Hier staat Peter voor'
Vandaag was pijnlijk voelbaar hoe de afwezigheid van Peter R. de Vries (64) impact heeft op onopgeloste zaken waar hij zich vanaf het begin al in vastbijt. Vandaag heropende de politie de cold case-zaak van Sjaak Gerwig, die in 1995 werd vermoord. Door Peter bleef die zaak altijd in aandacht. Sterker nog, er kwam nieuwe informatie.

'Aanslag Peter R. de Vries kan geen eenmansactie zijn'
Na de aanslag op Peter R. de Vries (64) werden dinsdagavond op de snelweg bij Leidschendam razendsnel twee verdachten in de kraag gegrepen. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G uit Rotterdam. Over het motief valt nog niets met zekerheid te zeggen, maar de aanslag lijkt wel te passen in een patroon waarbij onervaren schutters steeds vaker worden ingehuurd om criminele klussen te klaren.

Marieke en Luuk blikken terug op bezoek Halsema en Grapperhaus
Voor ons allen van RTL Boulevard was het gisteren uiteraard een ingrijpende dag. De steun en hartverwarmende reacties hebben veel kracht gegeven. Na de uitzending waren demissionair minister Ferd Grapperhaus (61) en burgemeester Femke Halsema (55) ook in onze studio. Na afloop stonden zij samen met Peter van der Vorst (49) de pers te woord.

De presentatie was in handen van Ruben Nicolai, Bridget Maasland, Eddy Zoey en Marieke Elsinga. Deze uitzending van het programma RTL Boulevard werd uitgezonden op donderdag 8 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie