Uitzending
Rondom 10 - De Nederlandse wiet-worsteling

De Nederlandse wiet-worsteling

Rondom 10

16-5-2009

| 1421 x bekeken | 0 reacties
7
In Rondom 10: Hoe Nederland worstelt met wiet. Overlast in buurten, klassen met sufgeblowde leerlingen en liquidaties. Door het halfslachtige gedoogbeleid slaagt Nederland er niet in de uitwassen rond cannabis de kop in te drukken. Verkoop en gebruik van hasj verbieden kan niet meer. Wiet helemaal legaliseren is evenmin een optie. En dus moddert ons land maar een beetje door. Nu krijgen we dan een pasjessysteem om buitenlanders te ontmoedigen hier hun wekelijkse portie wiet te halen. Maar of het helpt?

Intussen neemt de ergernis over softdrugs toe. Want zo soft zijn die softdrugs niet meer. De moderne wiet is bijna een hard drug geworden en koffieshops veroorzaken veel overlast. Als je veel blowt, loop je het risico op schizofrenie en psychoses. Bovendien is de verkoop van softdrugs een lucratieve bezigheid voor zware criminelen. Het gros van de liquidaties houden verband met de kweek en verkoop van soft-drugs. Hoe lang kan ons land nog zo doorworstelen?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel De Nederlandse wiet-worsteling is uitgezonden op zaterdag 16 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee