Uitzending
Rondom 10 - Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland

Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland

Rondom 10

9-5-2009

| 916 x bekeken | 0 reacties
7
Veel Nederlanders herkennen zich in de wanhoop van Karst T. Ze zijn diep gefrustreerd en eenzaam. De Rondom 10-redactie kreeg honderden reacties op de uitzending ‘Mensen als Karst T.’ van zaterdag 2 mei. Daarin werd de wanhoopsdaad van de 38-jarige alleenstaande Huissenaar besproken. Die wanhoopsdaad kostte zes onschuldige mensen het leven. Uit de reacties blijkt dat mensen zich machteloos voelen tegenover allesbepalende instanties. Mensen worden niet gehoord, hebben weinig tot geen dierbare contacten, raken diep gefrustreerd en vereenzamen. “Ook ik had zoiets als Karst T. deed, kunnen doen”, zo schreven diverse mensen.

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau is één tot twee procent van de Nederlandse bevolking ongelukkig tot zeer ongelukkig. Vaak zijn het chronisch zieken, mensen met een psychische stoornis of mensen die getroffen zijn door veel tegenslag in het leven.

Wat zegt dat grote aantal eenzame, treurige Nederlanders over onze goed georganiseerde welvarende samenleving? En wat doen we eraan? Wat kunnen we, wat kan de politiek, wat kunnen hulpverleners ondernemen om deze mensen uit hun isolement te halen? En helpt gewoon aardig doen tegen elkaar? Of zullen er nu eenmaal altijd mensen zijn die niet mee doen in de samenleving?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Eenzaam, gefrustreerd en boos in Nederland is uitgezonden op zaterdag 9 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee