Uitzending
Rondom 10 - Hulpverleners bedreigd

Hulpverleners bedreigd

Rondom 10

14-2-2009

| 896 x bekeken | 0 reacties
6
Het debat gaat over hoe onbeschoft Nederland de hulpverlening verziekt. Nederland raakte de afgelopen jaren gewend aan scheldpartijen en geweld tegen politie, conducteurs en sociale dienstmedewerkers. Maar de toenemende agressie tegen ambulancebroeders en brandweermannen verbaast en shockeert velen. Hoe halen agressieve burgers het in hun hoofd hulpverleners, die levensreddend werk verrichten, te bespuwen of te molesteren? Te gast zijn brandweermannen, buschauffeurs en ambulancebroeders, jongeren die de pest hebben aan uniformen en de Udense familie die na een vechtpartij betrokken raakte bij bedreiging van twee ambulancebroeders. Is de stress die ontstaat bij ongevallen en geweldsincidenten zo groot dat burgers het gezond verstand verliezen? Wekken hulpverleners door hun autoritaire houding, ongewild, zelf agressie op? En is sommige boosheid tegen de hulpverlening daarom soms begrijpelijk? Of slaan brutale, moderne mensen tegenwoordig niet alleen bij politie-uniformen, maar bij ieder uniform op tilt?

Presentatie: Cees Grimbergen.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Hulpverleners bedreigd is uitgezonden op zaterdag 14 februari door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee