Uitzending
Radar - 5-11-2018

5-11-2018

Radar

1087 x bekeken | 0 reacties
7
Factuurfraude na aankoop bouwkavel. Je hebt een kavel gekocht om een huis op te bouwen. Het bedrijf dat de grond bouwklaar maakt, stuurt per post de eerste factuur, 140.000,-. Een flinke smak geld. Omdat het geld op je spaarrekening staat, geef je de bank opdracht het bedrag over te maken. En dan blijkt dat het bedrijf het geld nooit heeft ontvangen. Na onderzoek kom je er achter dat het rekeningnummer op de factuur veranderd is. Je hebt het enorme bedrag, wat deels spaargeld en deels erfenis was, overgemaakt naar een Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Je eigen bank en de bank van de Roemeen geven niet thuis en trekken hun handen er vanaf. Je bent wanhopig. Hoe zit het met de zorgplicht van de banken, zijn ze niet verplicht te controleren waar ze het geld naartoe overmaken? Radar zoekt het uit.

Verzekering Post NL. Niets is zo vervelend als post die zoek raakt. Helemaal als je zzp'er bent en qua inkomsten afhankelijk bent van de pakketten die je verstuurt. Gelukkig kan je het pakket verzekerd versturen, via Post NL. Mocht er iets gebeuren, krijg je toch het verzekerde bedrag terug. Denk je, want op het moment dat je aanspraak maakt op de verzekering, omdat het pakket inderdaad verdwenen is, krijg je opeens maar 60% van de aankoopwaarde uitgekeerd. Dat staat nergens in de kleine lettertjes vermeld. Kan Post NL dit wel maken?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 5 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie