Uitzending
Radar - 19-11-2018

19-11-2018

Radar

1233 x bekeken | 0 reacties
6
Het gemak van de maaltijdboxen die je tegenwoordig kan bestellen met daarin ingrediŽnten en recepten voor meerdere maaltijden dient de mens. Het aantal aanbieders van de boxen is in korte tijd flink gestegen. Maar ja, hoeveel zit erin, is het wel genoeg voor twee personen. En wat kost zo'n box, zijn de recepten makkelijk te begrijpen en is het eigenlijk wel lekker? Radar vroeg een culinair journalist vijf weken lang vijf boxen te testen door alle maaltijden die erin zitten te koken.

Mevrouw Bastiaansen is 93 jaar oud en heeft nog niet eerder in haar leven schulden gemaakt. En dan valt er een brief op de deurmat van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat ze meer dan 27.000 euro moet terugbetalen. Het bedrag wordt volgende maand meteen van haar rekening afgeschreven. De toon is dreigend en het nieuws van de schuld valt rauw op haar dak. Volgens het CAK was de eigen bijdrage die mevrouw tot dan toe betaalde te laag. Het CAK dacht namelijk dat haar man nog leefde, daar was de lage eigen bijdrage op gebaseerd. Maar haar man is al in 2003 overleden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 19 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie