Uitzending
Radar - 21-10-2019

21-10-2019

Radar

844 x bekeken | 0 reacties
6
Na een scheiding moeten ouders kinderalimentatie betalen. Wie niet uit zichzelf betaalt, krijgt te maken met het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen): zij innen voor jou de achterstallige alimentatie. Vorig jaar kregen zo'n 2300 mensen geen cent kinderalimentatie, ondanks een gerechtelijke uitspraak en inspanningen van het LBIO. Vaak zijn schulden de oorzaak. De alimentatiebetaler moet eerst de Belastingdienst en het CJIB betalen vůůr je kinderalimentatie krijgt. Dit soort schuldeisers hebben voorrang. Met als resultaat dat de ouder die voor de kinderen zorgt geen geld krijgt van de ex-partner. Kinderalimentatie moet preferent worden, vindt het CDA die hier eerder Kamervragen over stelde. Ook de VVD deelt deze mening. De vraag is of dat ook gaat gebeuren?

Foodwatch heeft een onderzoek gedaan naar de Nederlandse Vereniging van DiŽtisten. Wat blijkt? DiŽtisten werken regelmatig samen met de voedselindustrie en ook is er vaak sprake van sponsoring. De branchevereniging wordt gesponsord door Friesland Campina, Unilever, Nutricia en Nestlť, en in het vakblad wordt een 'gesprekskaart' van Coca-Cola bijgevoegd waarmee cliŽnten kunnen worden voorgelicht. Ook krijgen diŽtisten in opleiding studiepunten om congressen bij te wonen die worden georganiseerd door de Suikerunie. Hoe onafhankelijk is het advies van de diŽtist eigenlijk?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 21 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie