Uitzending
Podium Witteman - 7-5-2017

7-5-2017

Podium Witteman

1238 x bekeken | 0 reacties
7
Met componist en DJ Gabriel Prokofiev, celliste Ella van Poucke en pianist Jean-Claude Vanden Eynden, ensemble Coal Harbour.

Gabriel Prokofiev is de kleinzoon van de beroemde componist Sergej Prokofjev. Een muzikale opvoeding hoort erbij in zijn familie, maar hij is het enige kleinkind dat van muziek zijn broodwinning heeft gemaakt. Als componist en DJ hoort hij bij de voorhoede van de cross-over van klassieke en elektronische muziek. In Podium Witteman speelt cellist Mascha van Nieuwkerk (van Fuse) een deel uit zijn ‘Cello Multitracks’.

Cellist Ella van Poucke is de fase van opkomend talent allang voorbij. Ze heeft inmiddels door heel Europa prijzen in de wacht gesleept. Deze zomer is Ella Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer. Bovendien is ze genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. In Podium Witteman speelt ze muziek van Robert Schumann met haar vaste pianist Jean-Claude Vanden Eynden, met wie ze een cd wil opnemen.

Het jeugdige ensemble Coal Harbour bestaat uit een jazzsextet en een klassiek strijkkwartet. De twee muzikale werelden versmelten in originele bewerkingen van klassieke meesterwerken als Claude Debussy’s “La mer” en “Ebony Concerto” van Igor Stravinsky. Oftewel: een mooie gelegenheid voor Podium Witteman om een nieuw en hip geluid te presenteren.

In Podium Witteman Extra gaat Floris Kortie in gesprek met de Amerikaan John Adams, een van de belangrijkste hedendaagse componisten. Hij is in Nederland om zijn eigen werken en composities van Aaron Copland en Igor Stravinsky te dirigeren. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPOCultura na de reguliere uitzending van Podium Witteman.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 7 mei door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie