Uitzending
Podium Witteman - 7-2-2016

7-2-2016

Podium Witteman

1985 x bekeken | 0 reacties
7
Met pianist Menahem Pressler, trombonist Jörgen van Rijen, componist Chiel Meijering, fluitist Dan Laurin en het Arkovsky Sextet.

De Amerikaanse pianist Menahem Pressler reist op zijn 92ste nog altijd de wereld rond voor concerten en masterclasses. Geboren in Magdeburg vluchtte hij als puber met zijn ouders naar Palestina voor de Jodenhaat van de nazi’s. Halverwege de jaren vijftig ging hij naar de Verenigde Staten, waar hij de drijvende kracht werd achter het beroemde Beaux Arts Trio. Paul Witteman spreekt met Pressler over zijn lange en bewogen leven. En de oude maestro speelt Chopin.

Eerste trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest kreeg van de altijd lastige erven Stravinsky toestemming om de muziek van Pulcinella te spelen op trombone. Met pianiste Daria van den Bercken laat hij daar iets van horen.

Componist Chiel Meijering is van alle muzikale markten thuis – klassiek, jazz en pop – en schreef muziek voor een nieuwe Nederlandse vinding: de Eagle blokfluit. De Zweedse virtuoos Dan Laurin maakte er een album van.

Het Arkovsky Sextet speelt het prachtige Souvenir de Florence van Tsjaikovski.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 7 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!