Russische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag doelen in
Syrië gebombardeerd. Westerse leiders maken zich grote zorgen omdat Rusland vooral oppostiegroepen lijkt te bombarderen die door het Westen gesteund worden. Pauw spreekt over de situatie met terrorisme-deskundige
Beatrice de Graaf. Wat is volgens haar de militaire betekenis van deze aanvallen? Ook schuift de 18-jarige Thomas van Linge aan die kaarten van conflictgebieden in het Midden-Oosten maakt.
Zit
Hillary Clinton in de problemen? Haar opiniepeilingen zijn steeds slechter en het gedoe over e-mails stopt maar niet. Bovendien verscheen deze week een boek vol sappige verhalen over de presidentskandidate. De titel is veelzeggend: Unlikeable.
Amerika-expert
Tom Kleijn vertelt erover.
Na zestien jaar valt morgen het doek voor Man Bijt Hond. Nu het populaire NCRV-programma definitief gaat stoppen zijn niet alleen de kijkers, maar ook legendarische figuren als de familie Veerkamp bedroefd. ‘De Veerkampjes’ waren in 2004 voor het eerst in het programma te zien en waren zeer geliefd onder de kijkers. Wat heeft Man Bijt Hond voor hen betekent? Met Ton en Hanny Veerkamp blikken we terug.
Vandaag start de campagne ‘Aangenaam klassiek’, bedoeld om klassieke muziek een opkontje te geven. Is klassieke muziek ‘moeilijk’? Moet je ‘het verhaal’ kennen om Strawinsky, Schubert of Saint-Saens te kunnen waarderen?
Tijl Beckand, ambassadeur van de Klassieke Muziek, legt laagdrempelig uit waarom hij vindt dat we Für Elise even moeten laten ten faveure van hoogdrempelige componisten. Pianoduo Scholtes-Janssens ondersteunt zijn verhaal.
In deze uitzending van Pauw waren
Tom Kleijn,
Tijl Beckand en
Beatrice de Graaf te gast. De presentatie was in handen van
Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 1 oktober door de VARA.