Uitzending
Pauw - 29-10-2018

29-10-2018

Pauw

2451 x bekeken | 0 reacties
6
'Het einde van het verhaal', noemt Edwin Renzen het. Op 20 september kwam in Oss een Stint door nog onbekende oorzaak op het spoor terecht. Vier kinderen kwamen om. Stint Urban Mobility, de fabrikant van de Stint vroeg vandaag faillissement aan. Renzen, uitvinder van de Stint en eigenaar van het bedrijf, vindt dat de overheid steken heeft laten liggen in onderzoek naar de Stint. Waar de overheid het speciale bromvoertuig zes jaar geleden omarmde als handig voertuig, legde minister Cora van den Nieuwenhuizen op 1 oktober een verbod op de Stint.

In Ouwe Jongens Smørrebrød maken Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker een roadtrip door Denemarken op de motor.

Robert Jensen is na meer dan vijf jaar weer terug op RTL 5 met zijn personalityshow Jensen. Door zijn twee USA reeksen die hij vorig jaar maakte kreeg hij de smaak weer te pakken. Voor hem is dit het perfecte moment om weer een talkshow te maken, omdat de huidige praatprogramma's volgens hem 'krankzinnig eenzijdig' zijn. In zijn eerdere programma's was het een komen en gaan van nationale en internationale sterren. Maar nu voeren actualiteit en politiek de boventoon. Onderwerpen als de Brexit, fake news, Trump en de plastic soep komen aan bod.

Sybrand Buma schreef met zijn neef Wiete Buma een boek over hun voorvader Gerlacus Buma, een Friese militair in het leger van Napoleon en koning Willem I. Hij overleefde drie veldslagen. De neven vertellen over hun werk.

In deze uitzending van Pauw waren Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Robert Jensen, Ron Brandsteder en Sybrand van Haersma Buma te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 29 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie