Uitzending
Pauw - 30-10-2018

30-10-2018

Pauw

2367 x bekeken | 0 reacties
8
Is het Jan Slagter gelukt om te stoppen met roken? 29 dagen geleden drukte hij live op tv in het kader van Stoptober zijn laatste sigaret uit. Maar ja, hoe houd je dat vol als je gewend bent aan twee pakjes per dag? Jan doet verslag, samen met drie andere stoppers: Christiaan, Vera & Mario.

Nederland Leest is Nederlands grootste leescampagne waarbij iedereen een gratis boek in de bibliotheek kan ophalen. Rosanne Hertzberger en JoŽl Broekaert schreven allebei een essay over het thema van dit jaar: Voeding. Bij Pauw gaan zij in gesprek over de toekomst van ons eten.

Gisteren maakte minister Grapperhaus bekend dat hij de schadeclaim van Julio Poch niet erkent. Advocaat Knoops diende namens de oud-piloot een schadeclaim in, omdat zijn arrestatie in 2009 tot stand kwam met behulp van de Nederlandse staat die destijds geen uitleveringsverdrag met ArgentiniŽ had. Daar heeft hij acht jaar 'in voorarrest' gezeten. In 2017 werd hij vrijgesproken. De advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger overwegen nieuwe stappen tegen de verantwoordelijken van toen.

Stierenvechten is altijd al een geheime liefde van televisiemaker Jef Rademakers geweest. Juan Josť Padilla, een eenogige torero geadoreerd door Rademakers en Spanje, is ermee opgehouden. Padilla wordt geroemd om zijn durf: 39 keer belandde hij in het ziekenhuis na een zware verwonding die hij opliep tijdens het stierenvechten. 'Stierenvechten' vindt Rademakers overigens een verkeerd woord. Het Spaanse lidia, wat 'slachting' betekent, is een betere benaming. Bij PAUW zijn verhaal.

In deze uitzending van Pauw waren Geert-Jan Knoops, Jan Slagter, Jef Rademakers en JoŽl Broekaert te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 30 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie