Uitzending
Pauw - 28-9-2017

28-9-2017

Pauw

1779 x bekeken | 0 reacties
6
Herman Pleij
De Maand van de Geschiedenis is altijd in oktober. Ter ere van de veertiende maand van de geschiedenis schreef Herman Pleij het essay ‘Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding’. Bij ons aan tafel praat hij verder over dit essay.

Iris Hond
Iris Hond droomde er als kind al van om concertpianist te worden. Die droom heeft ze waargemaakt, maar daarvoor moest ze wel heel wat overwinnen. Haagse dak- en thuislozen hebben haar daarbij enorm geholpen, ze voelt een bijzondere verwantschap met mensen aan de onderkant van de samenleving. Vandaar dat ze tijdens haar Dear World-tournee, die volgende week start, ook in opvangcentra en gevangenissen speelt. Iris schuift aan om haar bijzondere verhaal te vertellen.

Sinan Can
Vrijdag gaat er een Turkse actiefilm in première waar nu al zorgen over worden geuit. ‘Kurtlar Vadisi – Vatan’ (Vallei der Wolven – Vaderland) is het verhaal over een verijdelde coup met een bad guy die wel heel erg op Fethullah Gülen lijkt. Journalist Sinan Can maakt zich druk over de film en bestempelt het als pure propaganda.

Marike van der Velden en Kees van der Staaij
De datingsite Rich Meet Beautiful wil met billboards bij Nederlandse universiteiten studentes ronselen voor hun website. De site heeft als doel om rijke mannen in contact te brengen met jonge dames. In België zijn de billboards in meerdere steden verboden. En ook in Nederland zijn er politici die zich uitspreken tegen de datingservice. Bij Pauw Marike van der Velden, eigenaar van een succesvol escortbureau en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, met elk hun eigen standpunt.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 28 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie