Uitzending
Pauw - 27-6-2019

27-6-2019

Pauw

1137 x bekeken | 0 reacties
5
Wie moet het gaan opnemen tegen Donald Trump in de presidentsverkiezingen van 2020? Afgelopen nacht trapten de Democraten de onderlinge race voor de beste kandidaat af op hun conventie in Miami. Voor het eerst gingen de verschillende kandidaten met elkaar in debat. In totaal komen twintig kandidaten aan het woord deze dagen, waaronder oud vice-president Joe Biden en senator Bernie Sanders. Correspondent Michiel Vos bespreekt vanavond de uitblinkers en de gevaarlijke outsiders die een kans maken.

Zangeres Wende Snijders was de afgelopen maanden druk met veel dingen, waaronder de opvolger van haar enorm succesvolle theatervoorstelling MENS. In mei 2020 gaat de opvolger in première, in Londen. Want Wende werkt al maanden samen met Britse toneelschrijvers, onder de vleugels van het Royal Court Theatre. Over het maakproces, de thema's (nalatenschap, moederschap) maar ook over haar eigen festival Kaleidoscoop, schuift Wende vanavond aan. En als primeur zingt ze een splinternieuw nummer.

Elco Brinkman was gisteren ineens het mikpunt van kritiek op de sociale media. Aanleiding was zijn uitspraak over abortus in een interview met zijn partijblad. De voormalige leider van het CDA vroeg zich af of een vrouw na een avondje stappen ongewenst zwanger raakt wel recht heeft op een abortus betaald door de zorgverzekering. Meerdere politici reageerden furieus, onder wie D66 Kamerlid Pia Dijkstra. Ze zijn beiden te gast.

In deze uitzending van Pauw waren Michiel Vos, Pia Dijkstra en Wende Snijders te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 27 juni door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie