Uitzending
Pauw - 21-6-2019

21-6-2019

Pauw

1104 x bekeken | 0 reacties
5
Zondag zijn de burgemeestersverkiezingen in Istanbul. Of beter gezegd: zondag zijn opnieuw de verkiezingen in Istanbul. Want omdat de AKP-partij van Erdogan verrassend verloor, moesten de verkiezingen opeens over worden gedaan. En dus is de spanning in Turkije om te snijden. Een gesprek met Fidan Ekiz en Özcan Akyol.

Maarten van der Weijden begint vanmiddag aan zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Hij gaat opnieuw tweehonderd kilometer zwemmen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Vorig jaar moest Van der Weijden na 163 kilometer opgeven, maar daar heeft hij van geleerd. We bespreken het spektakel met cabaretier Martijn Koning.

Een oorlog tussen Amerika en Iran is vannacht op het laatste moment voorkomen. De Amerikaanse president Trump was van plan om Iraanse doelen te bombarderen, maar de militaire actie ging opeens toch niet door. De aanvallen waren bedoeld als reactie op het neerhalen van een Amerikaanse drone gister. Charles Groenhuijsen volgt het nieuws op de voet en doet verslag.

In deze uitzending van Pauw waren Charles Groenhuijsen, Fidan Ekiz en Martijn Koning te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 21 juni door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie