Uitzending
Pauw - 20-6-2019

20-6-2019

Pauw

1348 x bekeken | 0 reacties
5
Journalist en programmamaker Sinan Can, met twee programma's genomineerd voor de vandaag bekend te maken Nipkowschijf, is opnieuw naar Syrië afgereisd voor een televisieprogramma dat vanaf oktober te zien zal zijn. Het waren twaalf intense dagen waarin hij de uitzichtloosheid van de Nederlanders daar vastlegde en ook nog een explosie van dichtbij meemaakte. Hij zit aan tafel.

De Nederlandse voetbaldames hebben de eerste twee wedstrijden op het WK in Frankrijk gewonnen en vanavond nemen de Leeuwinnen het op tegen Canada (17:50 uur op NPO1). Kan het elftal van bondscoach Sarina Wiegman de groepswinst veiligstellen? We praten na over de wedstrijd met sportpresentatrice Hélène Hendriks en ook laten we een speciale vlog zien van oud-international Anouk Hoogendijk, die nu in Frankrijk is.

Echte waardering voor een beeldend kunstenaar volgt vaak pas nadat hij of zij er zelf niet meer is, maar fotograaf Erwin Olaf is een uitzondering. Vlak voor zijn expositie in het Rijksmuseum, komt de documentaire Erwin Olaf - The Legacy uit. Daarvoor mocht regisseur Michiel van Erp wel heel dichtbij de Nederlandse fotograaf komen. Door Van Erps lens zien we hoe de beroemde fotograaf toeleeft naar zijn zestigste verjaardag en grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag en het Rijksmuseum, terwijl zijn moeder op sterven ligt en hijzelf lijdt aan progressief longemfyseem.We bespreken zijn veelbewogen carrière met Erwin Olaf zelf, filmmaker Michiel van Erp en Rijksmuseum directeur Taco Dibbits.

In deze uitzending van Pauw waren Erwin Olaf, Hélène Hendriks, Michiel van Erp en Sinan Can te gast. Anouk Hoogendijk deed in deze uitzending verslag voor Pauw. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 20 juni door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie