Uitzending
Pauw - 19-5-2017

19-5-2017

Pauw

2149 x bekeken | 0 reacties
5
Kluun en Ronald Giphart
Het is en blijft een fascinerende vraag. Hoe kan het dat het Nederlandse elftal, ondanks dat voetbal volkssport nummer één is en Nederland geweldige voetballers voortbrengt, eigenlijk nooit, op één keer na dan, Europees kampioen of Wereldkampioen wordt? Daarover gaat Het Eeuwige Gezeik, het nieuwe boek van schrijvers en Oranje-fans Kluun en Ronald Giphart. Ze zijn te gast bij Pauw.

Marc van Fucht en Floris Moolenbeek
In Amsterdam leven 10.000 verschillende diersoorten. De komende weken staan zes van hen centraal in de natuurreeks StadsMormels. Natuurfilmer Marc van Fucht en ecoloog Floris Moolenbeek dompelden zich het afgelopen jaar onder in die dierenwereld en brengen het leven van de vos, muis, konijn, parkiet en de meerkoet in kaart. Naast de prachtige beelden van de dieren zien we ook hoe dieren en mensen zich verhouden tot elkaar.

Martin Gaus, Ineke van Herwijnen en Leidy Zijlstra
Eigenaren van zogenoemde ‘vechthonden’ moeten verplicht op cursus. Met dit voorstel kwam staatssecretaris Martijn van Dam deze week. Om deze maatregel mogelijk te maken stelde hij een lijst samen van zogenaamde hoog-risico honden. Op deze lijsten staan rassen waaronder alle variaties op de pitbull, de American bulldog en de Amerikaanse staffordshire. Is deze lijst terecht? En zal dit bijtincidenten gaan voorkomen? Een debat met Martin Gaus, Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming en Leidy Zijlstra, eigenaresse van twee staffords en coach van mensen met probleemhonden.

De Amerikaanse president Donald Trump is vanmiddag op het regeringsvliegtuig Air Force One gestapt voor zijn eerste buitenlandse reis. Bestemming: Saoedi-Arabië, waar hij zondag een toespraak zal geven over een vreedzame visie op de islam. Na Saoedi-Arabië reist Trump door naar Israël, Vaticaanstad, Brussel en Sicilië. De Amerikaanse pers spreekt van een ‘do-or-die’- reis, nu Trump zwaar onder vuur ligt in eigen land door zijn vermeende banden met Rusland en het ontslaan van FBI-directeur Comey. Met oud-Amerika correspondent Tom Kleijn blikken we vanavond vooruit. Welke boodschap heeft Trump voor de wereld? En hoe heeft Trump zich voorbereid op deze belangrijke reis?

In deze uitzending van Pauw waren Martin Gaus, Raymond van de Klundert en Ronald Giphart te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 19 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie