Uitzending
Pauw - 15-11-2016

15-11-2016

Pauw

1260 x bekeken | 0 reacties
5
Het OM wil motorclub Bandidos verbieden
Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank Utrecht gevraagd Bandidos Motorcycleclub te verbieden. Het doel is dat er een definitief einde komt aan de aanwezigheid van Bandidos MC in Nederland. De motorbende cultiveert een gewelddadig imago, faciliteert structureel criminaliteit en creëert een subcultuur van wetteloosheid, volgens het OM. Te gast zijn hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke en Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren, die in zijn dorp meermaals te maken heeft gehad met geweldsincidenten rondom leden van de omstreden motorclub.

Tom Kleijn over het team van Trump
Een week na de verkiezingen is er al gerommel in het team van de volgende president van de Verenigde Staten. Hoe gaat Trump zijn kabinet formeren? Tom Kleijn, net terug uit de VS, over het team van Trump.

Teio Meedendorp en Axel Rüger over het verloren schetsboek van Van Gogh
Het wordt “de meest revolutionaire ontdekking in de geschiedenis van Vincent van Goghs oeuvre” genoemd: het verloren schetsboek van Vincent van Gogh. De gerespecteerde Van Gogh-kenner Bogomila Welsh-Ovcharov, kunsthistoricus, oud-hoogleraar en ontdekker van de schetsen, werkte drie jaar lang aan een boek over de vondst. Het boek werd vanmiddag met veel bombarie gepresenteerd in Parijs. Maar is het wel écht Van Gogh? Onderzoeker Teio Meedendorp en directeur van het Van Gogh-Museum Axel Rüger zeggen van niet.

In deze uitzending van Pauw waren Jos Hessels en Tom Kleijn te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 15 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Het OM wil motorclub Bandidos verbieden Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank Utrecht gevraagd Bandidos Motorcycleclub te verbieden. Het doel is dat er een definitief einde komt aan de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten