Uitzending
Pauw - 22-11-2016

22-11-2016

Pauw

2413 x bekeken | 2 reacties
4
Sylvana Simons reageert op alle racistische uitingen
De NCTV (Nationaal coördinator terrorisme bestrijding en veiligheid) heeft in overleg met DENK besloten om extra beveiligingsmaatregelen te treffen en zo Sylvana Simons te beschermen. Dat besluit is genomen vanwege concrete bedreigingen jegens het kandidaat-Kamerlid. Simons werd deze week in een videomontage van een carnavalsliedje afgebeeld als Zwarte Piet en een naakte Afrikaanse vrouw. Ook is haar hoofd geplakt in beelden die verwijzen naar de lynchpartijen van de Ku Klux Klan. Sylvana Simons spreekt zich uit over de bedreigingen. Tofik Dibi en Zarayda Groenhart praten mee over racisme in Nederland.

Hans Knoop over De Zaak Menten
Als journalist Hans Knoop halverwege de jaren 70 op het spoor komt van Pieter Menten leidt dit tot een van meest spraakmakende misdaadzaken in de Nederlandse geschiedenis. Deze in Blaricum wonende kunsthandelaar is namelijk verantwoordelijk voor de executie van honderden joden in Polen. Van de zaak-Menten is een dramaserie gemaakt die van start gaat bij Omroep Max.

Danny de Munk over Ciske de Rat
Ciske de Rat en Danny de Munk zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het is alweer 32 jaar geleden dat De Munk als 12-jarig mannetje de hoofdrol speelde in de film Ciske de Rat. Afgelopen weekend ging de tweede musical van Ciske de Rat in première, bijna tien jaar na de eerste. De voorstelling krijgt lovende recensies en wederom is er een glansrol weggelegd voor Danny de Munk.

In deze uitzending van Pauw waren Danny de Munk, Hans Knoop en Sylvana Simons te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 22 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Sylvana Simons reageert op alle racistische uitingen De NCTV (Nationaal coördinator terrorisme bestrijding en veiligheid) heeft in overleg met DENK besloten om extra beveiligingsmaatregelen te treffen en zo Sylvana…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten