Uitzending
Pauw - 13-11-2018

13-11-2018

Pauw

1621 x bekeken | 0 reacties
4
Te gast: Hans van der Togt. Voormalig Rad van Fortuin-presentator Hans van der Togt is ontdekt als filmster. Hij speelt in een korte film (zes minuten) van regisseur Jesse de Vries, genaamd Kras Lot. De film gaat over een echtpaar dat verslaafd is aan krasloten, het is eigenlijk het enige dat het stel nog verbindt. Totdat één van de twee een prijs wint. Hans van der Togt was gisteravond naar de première in Vlissingen en schuift aan om te vertellen over dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière.

Suse van Kleef en cabaretier Martijn Koning. Morgen wordt de oudste zoon van Queen Elizabeth 70 jaar en het mooiste cadeau dat hij zich zou kunnen voorstellen, is plaatsnemen op de troon. Maar vooralsnog weet zijn 92-jarige moeder van geen wijken. Aan tafel kijken NOS-correspondent Suse van Kleef en cabaretier Martijn Koning terug op het leven van Prins Charles en ook kijken ze alvast vooruit op de feestelijkheden van morgen, als de Britse troonopvolger een galadiner en receptie in Buckingham Palace te wachten staat.

Yehudi Moszkowicz. Yehudi Moszkowicz is de advocaat van Maaike Terpstra, de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra. Ondanks de veroordeling van Jasper S. in 2013 wordt zij achtervolgd door complotdenkers. Niet Jasper S. zou de dader zijn maar een paar asielzoekers uit een naburig AZC. De moeder van Marianne blijft, ondanks een contactverbod en talloze procedures, brieven en mails krijgen. Haar advocaat neemt het voor haar op.

Emilie van Outeren, Frits Huffnagel en Bernt Schneiders. De Eerste Kamer debatteert tot vanavond laat over het wetsvoorstel van D66-leider Rob Jetten. Hij vindt het benoemen van een burgemeester door de Kroon ouderwets en ondemocratisch. Het schrappen van die benoemingsprocedure uit de Grondwet is een eerste stap naar een gekozen burgemeester. Krijgt hij een meerderheid van de Eerste Kamer achter zich? Dat wordt nog spannend, zegt Emilie van Outeren. Oud-burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders is tegen de gekozen burgemeester en VVD-prominent Frits Huffnagel is voor.

In deze uitzending van Pauw waren Bernt Schneiders, Frits Huffnagel, Hans van der Togt en Martijn Koning te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 13 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie