Uitzending
Pauw - 8-11-2018

8-11-2018

Pauw

2064 x bekeken | 0 reacties
7
'The shape I am in' is het nieuwe album van Douwe Bob. Een break-up plaat noemt hij het zelf. Want een gebroken hart trof hem zo zwaar dat hij niet anders kon dan zijn liefdesverdriet van zich af te schrijven en op muziek te zetten. Vanavond vertelt hij erover en zingt 'The shape I am in'.

Het is het snelst groeiende genre in boekenland: de kookboeken. Ze worden zwaarder, dikker, mooier en morgen wordt de winnaar van het Gouden Kookboek 2018 bekend gemaakt. Juryvoorzitter en culinair recensent Janny van der Heijden vanavond bij ons aan tafel.

Jort Kelder heeft een fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog. Zondag wordt overal in Europa herdacht dat precies 100 jaar geleden de vrede werd getekend. Wat weinig mensen weten, is dat Nederland vooral verdiende aan de oorlog. Officieel waren we neutraal, in de praktijk werden we rijk met het bevoorraden van de landen om ons heen. Van aardappelen voor de export tot coke voor de vermoeide soldaten aan het front. Handelsland Nederland.

Twee hoofdofficieren stappen op bij het Openbaar Ministerie. Bart Nieuwenhuizen, Den Haag, en Jet Hoogendijk, Utrecht, verlaten begin april hun positie en gaan een opleiding volgen tot rechter. In een halfjaar tijd zijn vijf gezichtsbepalende hoofdofficieren vertrokken bij het OM. De oorzaak zou een 'verslechterde werksfeer' zijn. Momenteel loopt een onderzoek naar vermeende integriteitsschendingen binnen het OM. Resultaten van dat onderzoek worden eind 2018 verwacht. Hoogendijk en Nieuwenhuizen praten over hun keuze.

In deze uitzending van Pauw waren Douwe Bob Posthuma, Janny van der Heijden en Jort Kelder te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 8 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie