Uitzending
Pauw & Witteman - 7-2-2012

7-2-2012

Pauw & Witteman

1175 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Arnoud Boot, Bart Veldkamp, Sjoerd Mossou, Ananda Marchildon en Dieuwke Levinson Arp.

Sjoerd Mossou
Het gerechtshof Amsterdam heeft Johan Cruijff vandaag tijdens een hoger beroep in het gelijk gesteld. Cruijff heeft een zaak aangespannen tegen de andere leden van de Raad van Commissarissen. Volgens hem hadden zij ten onrechte Louis van Gaal en Martin Sturkenboom benoemd voor directiefuncties bij Ajax. Algemeen Dagblad columnist Sjoerd Mossou bespreekt vanavond de overwinning van Johan Cruijff op de andere CvR-leden. Mossou is sport columnist en won de Hard Gras Prijs voor zijn columns over de crisis bij Ajax. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste Nederlandse sportjournalistieke prestatie.

Arnoud Boot
Het is het moment van de waarheid voor Griekenland. Terwijl Europa de druk op het land opvoert in de hoop de benodigde bezuinigingen door te drukken, gaan in Athene de ambtenaren de straat op. In een poging Europa tegemoet te komen heeft de regering van Griekenland aangekondigd 15.000 ambtenaren te ontslaan. Hierna legden de Grieken massaal hun werk neer en trokken richting het parlementsgebouw. Arnoud Boot is hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiŽle markten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Volgens hem moeten landen als Griekenland hard worden aangepakt om een grotere uitbreiding van de crisis te voorkomen.

Bart Veldkamp
Nu het al een week vriest en het ijs dikker begint te worden loopt de ijskoorts in Nederland steeds hoger op. De rayonhoofden van Vereniging de Friesche Elfsteden zijn bij elkaar gekomen om de kwaliteit van het ijs op de 200 kilometer lange route te bespreken. Voormalig langebaanschaatser Bart Veldkamp reed de tocht in 1997, waarbij hij als 29ste eindigde. Daarnaast won hij onder andere in 1992 tijdens de Olympische Spelen goud op de 10 kilometer. Tegenwoordig is Veldkamp assistent-coach bij het TVM Team en sport analyticus van de NOS.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 7 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Ananda Marchildon, Bart Veldkamp en Arnoud Boot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!