Uitzending
Pauw & Witteman - 9-2-2012

9-2-2012

Pauw & Witteman

1551 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Keje Molenaar, Hans van Baalen, Ingeborg Beugel, Sophie Roborgh, Kai Westendorp en Max Kohnstamm.

Hans van Baalen en Ingeborg Beugel,
l Griekenland heeft vandaag een bezuinigingsakkoord bereikt met de EU en het IMF. Het akkoord van de Griekse leiders betekent onder meer dat het minimumloon in Griekenland met 22 procent omlaag gaat, jonge werknemers 32 procent van hun salaris inleveren en van de 800.000 ambtenaren er 150.000 verdwijnen. De bezuinigingen moeten Griekenland behoeden voor een faillissement en zijn een voorwaarde van Europa en het IMF voor een financieel steunpakket van 130 miljard euro. Vanavond debatteren oud-Griekenland correspondent Ingeborg Beugel en Europees parlementariŽr Hans van Baalen (VVD) over de toekomst van Griekenland binnen de eurozone.

Sophie Roborgh
Ook vandaag zijn er bij zware aanvallen in de Syrische stad Homs weer vele doden gevallen. Tellingen lopen uiteen van 50 tot 100 doden. Het is de zesde dag dat het regime van president Bashar al-Assad zich richt op deze stad in het westen van SyriŽ. De internationale gemeenschap vraagt zich af hoe het geweld te stoppen is, maar Rusland en China houden alle pogingen om president Assad weg te krijgen tegen. Waarom grijpt er nog steeds niemand in? Daarover arabist Sophie Roborgh vanavond in Pauw & Witteman.

Keje Molenaar
De Raad van Commissarissen van Ajax heeft vandaag aangekondigd op te stappen. Als de raad, onder leiding van Steven ten Have, daar vandaag zelf niet voor had gekozen dan was die vrijdag waarschijnlijk weggestemd tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering zo stelt de Volkskrant. Advocaat en voormalig voetballer Keje Molenaar is onderdeel van de Ledenraad van Ajax. Molenaar gaat in op het opstappen van de Raad van Commissarissen. Verwacht hij dat de onrusten binnen Ajax hierdoor zullen afnemen of is dat ijdele hoop?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 9 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Keje Molenaar, Hans van Baalen, Ingeborg Beugel en Max Kohnstamm. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie