Uitzending
Pauw & Witteman - 1-2-2012

1-2-2012

Pauw & Witteman

1210 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast zijn schaatser Stefan Groothuis en zijn coach. -Journalist en schrijver Robert Vuijsje over zijn nieuwe boek Beste vriend.

Edith Schippers
Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) blijkt dat de omstreden homotherapie van stichting Different niet als zodanig kan worden geclassificeerd. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) stelt daarom dat de stichting niet anti-homoseksueel is.

Robert Vuijsje
Journalist en schrijver Robert Vuijsje brak in 2008 door met zijn roman 'Alleen maar nette mensen'. Dit boek, over een joodse jongen uit goede kringen met een passie voor donkere vrouwen, deed veel stof opwaaien. Het leidde zelfs tot maatschappelijke discussies. De hoofdpersoon gaat namelijk op zoek naar een 'intellectuele negerin' als vriendin, wat in sommige kringen als seksistisch of zelfs racistisch werd opgevat. Ook in Pauw & Witteman leidde dit tot een verhit debat tussen Vuijsje en tegenstanders van zijn boek.

Stefan Groothuis
Sprinter Stefan Groothuis heeft in Calgary de wereldtitel sprint veroverd. De schaatser was de Zuid-Koreanen Lee Kyou-hyuk en Mo Tae-bum te snel af in een wereldrecord punten van 136.810. Stefan Groothuis komt vanavond in Pauw & Witteman vertellen over zijn WK, ook zijn coach Jac Orie schuift bij ons aan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 1 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Robert Vuijsje, Stefan Groothuis, Edith Schippers en Jac Orie. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!