Uitzending
Pauw & Witteman - 14-2-2012

14-2-2012

Pauw & Witteman

1029 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Charlie Aptroot, Peter d'Hamecourt, Couzijn Simon en Erna Smeekens.

Charlie Aptroot
VVD-Kamerlid Charlie Aptroot stelt dat de top van de NS en ProRail op moeten stappen. De Tweede Kamer debatteert vanaf 16:00 uur vanmiddag met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur over de spoorchaos van de afgelopen anderhalve week (hier live te volgen). Hoewel de NS en ProRail na vorig jaar beterschap hadden beloofd, ontstonden er ook dit jaar aanhoudende, grote problemen op het spoor dankzij het winterweer.

Erna Smeekens
Erna Smeekens, bekend als de huilende bijstandsmoeder uit het tv-programma Netwerk, helpt nu zelf bijstandsmoeders. Ze is ťťn van de drie oprichters van stichting Tientjes waarmee ze gisteren de WOMEN Inc. Cordaid Stimuleringsprijs won. De missie van deze stichting is naar eigen zeggen: 'om mensen met minder geld te prikkelen en uit te dagen om werk te maken van hun passie en daar geld mee te verdienen.'

Peter d'Hamecourt
Hoewel de gevechten in SyriŽ tussen het regime van president Assad en het Vrije Syrische Leger aanhouden, blokkeren China en Rusland een VN resolutie die Assad zou moeten dwingen af te treden. Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, keurt de blokkering van Rusland en China streng af. Volgens haar ziet Assad het niet ingrijpen van de VN als een vrijbrief zijn burgers aan te blijven vallen. Waarom neemt Rusland deze positie in tegenover SyriŽ en eventueel ingrijpen door de VN? Dit bespreken we met journalist Peter d'Hamecourt. Hij was van 1989 tot 2008 actief als correspondent in Moskou voor onder meer het NOS Journaal en het Algemeen Dagblad.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 14 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Peter d'Hamecourt en Charlie Aptroot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie