Uitzending
Pauw & Witteman - 16-11-2012

16-11-2012

Pauw & Witteman

1215 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Jan Willem de Vriend, Anja Meulenbelt, Ronald van Zetten en Jan Willem de Vriend.

Ronald Plasterk over de aanpak van topsalarissen.
De Eerste Kamer heeft deze week een wet aangenomen die topsalarissen definitief aan banden legt. Het inkomen van topbestuurders uit de zorg, verzekeraars, woningcorporaties en in het openbaar bestuur mogen niet meer dan 130 procent van een ministerssalaris verdienen. PvdA-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk noemt het besluit een 'historische stap' na tien jaar aan politiek gesteggel over dit onderwerp. Waarom? Daarover praat de minister vanavond in Pauw & Witteman.

Meulenbelt over bombardementen Gazastrook.
Het Israelische leger is de afgelopen paar dagen bezig met een offensief in de Gazastrook. Hierbij zijn met name militanten het doelwit. Een raketaanval leidde eerder tot de dood van de Hamas-leider Ahmed al-Jaabari. Sindsdien is het conflict tussen Palestina en IsraŽl hoog opgelopen. Publicist, feminist en oud-politica Anja Meulenbelt houdt een weblog bij over de voortslepende kwestie. Vanavond praat ze over het conflict in Pauw & Witteman.

Dirigent De Vriend wint de 'Radio 4 Prijs'.
Deze zondag ontvangt dirigent Jan Willem de Vriend de Radio 4 Prijs. Hij ontvangt de prijs vanwege het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. Vanavond zit de concertleider bij Pauw & Witteman aan tafel om over de beroemde componist Beethoven te praten. Ook dirigeert hij een strijkensemble.

Radio 4 is de publieke zender voor klassieke muziek. In het juryrapport van de radiozender wordt ook het talent van de dirigent onderschreven om klassieke muziek hedendaags te laten klinken. Bovendien prijst de jury zijn muzikale veelzijdigheid

HEMA-topman over IDFA-docu 'Het geheim van de HEMA'.
De winkelketen HEMA is al sinds 1962 een begrip in Nederland. De afgelopen paar jaar heeft het Hollandse warenhuis ook haar internationale ambities verzilverd. Met bijna vierhonderd winkels in BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland, is de HEMA klaar om de wereld te veroveren. Regisseur Yan Ting Yuen raakte geÔntrigeerd door het concept en maakte de documentaire Het geheim van de HEMA. Vanavond praten Pauw & Witteman met HEMA-directeur Ronald van Zettten over zijn succesformule.

Het geheim van de HEMA laat zien welke veranderingen het warenhuis ondergaat. De documentairemaakster liep een jaar lang mee met de mensen die de toekomst van de HEMA bepalen, onder andere Van Zetten. Ook komt ze in China terecht waar de HEMA ook graag de retailmarkt zou willen bestormen. Hoe veroveren zij als typisch Hollands zijnde de internationale markt? En wat is nou precies het geheim van het warenhuis?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 16 november door de VARA en NTR. Te gast waren Ronald Plasterk, Anja Meulenbelt en Jan Willem de Vriend. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie