Uitzending
Pauw & Witteman - 1-10-2009

1-10-2009

Pauw & Witteman

2280 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Robin Linschoten, Henny Huisman, Margriet van der Linden, Barbara Baarsma, Marjet van Zuijlen, Esther-Mirjam Sent.

Robin Linschoten
DSB-bestuurslid Robin Linschoten over de commotie rond de DSB Bank. De DSB bank kreeg onder meer kritiek van minister Bos op de manier van werken. Klanten konden vandaag geen geld overboeken via de website omdat deze overbelast was. De reden zou een oproep vanochtend op televisie zijn geweest waarin DSB-klanten werden opgeroepen hun geld bij de bank weg te halen. Maar volgens de bank is de website onbereikbaar door een aanval van hackers. Minister Wouter Bos zei in de Tweede Kamer de hoge provisies die de bank zou afsluiten onacceptabel te vinden.

Henny Huisman
In een nieuw programma voor RTV Noord-Holland gaat Henny Huisman in Noord-Holland op zoek naar mensen die door anderen als held worden beschouwd. Noord-Hollandse Helden zal maandag 5 oktober van start gaan. De presentator zal uiteindelijk in een grote finale-uitzending bekend maken wie volgens de inwoners van Noord-Holland de grootste held is. "Noord-Hollanders zijn een nuchter volkje maar een Held is een Held, punt uit.", vindt Huisman.

Debat over vrouwen aan de top
Gisteren kwamen ruim tweehonderd topvrouwen met een manifest waarin zij pleiten voor een quotum van veertig procent vrouwen in commissariaatsfuncties en toezichtsfuncties. Het manifest werd aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer, het kabinet en de sociale partners. Ze zijn het wachten beu en zijn van mening dat het aantal vrouwelijke topbestuurders niet vanzelf zal toenemen. Het quotum, een initiatief van headhuntersbureau Woman Capital, zou uiterlijk in 2014 in werking moeten treden. In Noorwegen werd een dergelijke maatregel al eerder ingevoerd.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 1 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Robin Linschoten, Margriet van der Linden, Henny Huisman, Marjet van Zuijlen, Jean-Pierre Geelen, Barbara Baarsma en Esther-Mirjam Sent. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie