Uitzending
Pauw & Witteman - 2-10-2009

2-10-2009

Pauw & Witteman

1859 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Frits Wester, Diederik Samsom, Conny Braam en Elvira Sweet.

Frits Wester en Diederik Samsom
Op zoek naar het lek, wel of niet weg uit Uruzgan na 2010, een moeizaam AOW-overleg: Frits Wester (RTL) en Diederik Samsom (pvdA) bespreken de roerige politieke week.

Elvira Sweet
Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet bespreekt de problematiek in de Bijlmer. Vorige week is er in de Bijlmer een 19-jarige jongen neergeschoten en overleden. Welke maatregelen moeten er volgens Sweet worden genomen om het toenemende geweld tegen te gaan?

Conny Braam
In de nieuwe historische roman De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaine fabriek schrijft Conny Braam over coca´ne, oorlog, liefde en wraak. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed de coca´ne fabriek zeer goede zaken. Het product coca´ne vond gretig aftrek onder de oorlogvoerende landen. Soldaten voelden geen honger, vermoeidheid en angsten meer en waren makkelijker op te hitsen onder invloed van coke uit Amsterdam.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 2 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Conny Braam, Diederik Samsom, Elvira Sweet en Frits Wester. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie