Uitzending
Pauw & Witteman - 29-9-2009

29-9-2009

Pauw & Witteman

1774 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Agnes Jongerius, Fleur Agema, Marion van San, Giovanca Ostiana.

Agnes Jongerius
De SER heeft van het kabinet tot 1 oktober de tijd gekregen om tot een alternatief te komen voor het verhogen van de AOW-leeftijd. De kans dat de SER voor donderdag met een breed gedragen advies komt wordt echter met het uur kleiner. FNV-voorzitter Agnes Jongerius en haar tegenhanger Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW zijn er vooralsnog nog niet in geslaagd om tot een compromis te komen. Vanochtend kwamen de werkgevers echter met een nieuw voorstel; in 2025 de AOW ineens naar 67 jaar. Op die manier vallen de 50-plussers van nu nog onder de huidge regeling. Vanmiddag kwamen de drie vakcentrales FNV, CNV en MHP met het idee dat mensen vanaf 2015 zelf kunnen kiezen of hun AOW ingaat met 65, pas met 70, of ergens daartussen in. Hoe later iemand met AOW gaat, hoe hoger de uitkering. Dit zou evenveel opleveren als de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67.

Fleur Agema
De Tweede Kamer houdt een spoeddebat met minister van Volksgezondheid Ab Klink over een vermeende belangenverstrengeling van viroloog Ab Osterhaus. Dit naar aanleiding van diverse mediaberichten waaruit zou blijken dat Osterhaus aandelen heeft in het bedrijf ViroClinics, dat onder meer vaccins tegen de Mexicaanse griep ontwikkelt. Het was PVV-Kamerlid Fleur Agema die wees op de berichten. De PVV eist het onslag van de viroloog, die een belangrijke overheidsadviseur is op het gebied van de Mexicaanse griep. Tegen HP/de Tijd ontkent hij een zakenvuller te zijn.

Marion van San
Marion van San trekt harde conclusies in haar oratie De aantrekkingskracht van 'gevaarlijke mannen', die de hoogleraar Jeugd en Educatie van Antillianen aan de Universiteit van Utrecht gisteren uitsprak. Van San deed onderzoek naar de mate waarin vrouwen van Antilliaanse criminelen betrokken zijn bij de activiteiten van hun partner. Een van haar conclusies is dat deze vrouwen veel vaker dan gemiddeld op de hoogte zijn van criminele activiteiten en zich zelfs vaak actief hiermee bezighouden. Daarnaast zouden veel van deze moeders hun zoons opvoeden als 'gevaarlijke' man en vallen hun dochters vaak ook op 'gevaarlijke' mannen. Deze vicieuze cirkel kan volgens van San doorbroken worden met een grootschalig sociaal programma dat deze groep vrouwen ondersteunt bij het opvoeden.

Giovanca
Vanaf vanavond staat de Kleine Komedie vijf avonden in het teken van muzikale inspiraties. Paul de Munnik nam het initiatief voor De muzikale helden, een avond waar artiesten liedjes vertolken van hun grootste muzikale inspiratiebronnen. Giovanca Ostiana is één van die artiesten en koos voor de liedjes van Frank Boeijen Door zijn nummer Zwart wit werd de jonge Giovanca veel duidelijk over de moord op Kerwin Duinmeijer. Net als zij was Kerwin Antilliaans.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 29 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Jongerius, Fleur Agema en Giovanca Desire Ostiana. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee