Uitzending
Pauw & Witteman - 28-2-2012

28-2-2012

Pauw & Witteman

1488 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Erwin Vermeulen, Marten Foppen, Rea Lenders, Naema Tahir, Andreas Kinneging en Jos Heymans.

Naema Tahir, Andreas Kinneging en Jos Heymans.
Schrijver Naema Tahir verkondigde zondag in haar column in Buitenhof dat het mogelijk moet zijn om onbeschofte journalisten van het Binnenhof te weren. Zij doelde in haar column met name op verslaggevers van PowNews, en Rutger Castricum in het bijzonder. Volgens Tahir zou het journalisten als Castricum niet of nauwelijks om de inhoud gaan, maar er slechts op uit zijn om politici belachelijk te maken. Naar aanleiding van deze uitspraken ging Rutger Castricum gisteren, met draaiende camera, verhaal halen bij Neama Tahir. De deur werd geopend door haar echtgenoot Andreas Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit in Leiden. Hij was duidelijk niet gediend van Castricum's aanpak en verzocht de camera uit te zetten. De sfeer sloeg om en Kinneging zou Castricum bedreigd en tot twee keer toe naar de keel gegrepen hebben, aldus de lezing van PowNed. Vanavond praten Andreas Kinneging en Naema Tahir over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Pauw & Witteman. Zij gaan in debat met Jos Heymans, voorzitter van de Nederlandse Palementaire Pers Vereniging (PPV).

Rea Lenders
Rea Lenders is een Nederlandse turnster op het onderdeel trampoline. Ze is de allereerste individuele Nederlandse sporter die zich heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2012. Hiervoor kwalificeerde zij zich tijdens de Olympic Test Event, waar ze een zilveren medaille won. Lenders deed in 2004 mee aan de Spelen in Athene, waar ze de achtste plek behaalde.

Erwin Vermeulen en Marten Foppen
Dierenactivist Erwin Vermeulen is weer terug in Nederland nadat hij is vrijgesproken door de Japanse rechtbank. Vermeulen zat twee maanden lang vast omdat hij een medewerker van een hotel, betrokken bij de dolfijnenjacht, geduwd zou hebben. Verder zal Erwin Vermeulen in debat gaan met Marten Foppen, directeur van het Dolfinarium. Vermeulen vindt dat er een verbod op dolfinaria moet komen, Martin Foppen vindt juist dat deze een educatieve functie hebben.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 28 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Andreas Kinneging, Jos Heymans en Naema Tahir. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!