Uitzending
Pauw & Witteman - 27-2-2012

27-2-2012

Pauw & Witteman

1739 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Nebahat Albayrak, Femke Halsema, Mark Rietman, Jeroen Smit en Maurice de Hond.

Nebahat Albayrak
Na Ronald Plasterk, Martijn van Dam en Diederik Samsom heeft ook Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak zich kandidaat gesteld voor het partijleiderschap van de Partij van de Arbeid. Albayrak is de eerste vrouw die zich kandidaat stelt voor het partijleiderschap. Be´nvloed dit haar kansen op succes? Sinds 2010 is het Tweede Kamerlid nummer twee op de lijst van de PvdA onder de voormalige fractievoorzitter Job Cohen. Tijdens het kabinet Balkende IV was ze staatssecretaris van Justitie.

Maurice de Hond
Morgen kunnen PvdA-leden stemmen op hun favoriete kandidaat voor de functie van fractievoorzitter. De uitslag volgt 16 maart. Volgens het nieuwe beleid zal de PvdA-fractie de keuze van de leden overnemen. Opiniepeiler Maurice de Hond peilt voor ons wie van de kandidaten op kop ligt in de verkiezingsstrijd.

Femke Halsema
Femke Halsema, oud-fractievoorzitter van GroenLinks, ging in haar huidige functie als bestuursvoorzitter van Stichting Vluchteling naar Congo. Samen met directeur Tineke Ceelen bracht ze onder andere een bezoek aan het Panzi Ziekenhuis in Congo waar slachtoffers van seksueel geweld worden geholpen. Halsema is net terug en vertelt vanavond over haar indrukwekkende bezoek.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 27 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Femke Halsema, Jeroen Smit, Mark Rietman, Maurice de Hond en Nebahat Albayrak. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie