Uitzending
Op1 - 14-9-2020

14-9-2020

Op1

318 x bekeken | 0 reacties
5
Gerald Roethof en Özcan Akyol over de commotie rond de vervolging van Akwasi. De officier van justitie die mede besloot Akwasi niet te vervolgen kwam dit weekend in opspraak. Die officier is nu door het Openbaar Ministerie (OM) van een andere discriminatiezaak afgehaald, namelijk de zaak van een journaliste die aangifte deed tegen online racistische bedreigingen. Ze is er door het OM vanaf gehaald vanwege de ophef die ontstond nadat bekend werd dat zij bij een discriminatie-meldpunt zat, waar ook een Kick-Out Zwarte Piet-voorman bij zat. We praten erover met advocaat Gerald Roethof en Özcan Akyol.

Greenpeace wil via rechter miljardensteun aan KLM terugdraaien. Greenpeace Nederland spant een rechtszaak aan om het kabinet te dwingen de miljardensteun voor luchtvaartmaatschappij KLM in te trekken. De milieuorganisatie vindt dat aan de financiële noodhulp niet genoeg voorwaarden zijn gesteld om klimaatverandering tegen te gaan. Stort KLM ons in een diepe klimaatcrisis met zijn miljarden aan overheidssteun? Faiza Oulahsen hoofd Klimaat en Energie van Greenpeace vindt van wel, luchtvaartdeskundige en oud-piloot Benno Baksteen vindt van niet. Ze gaan met elkaar in debat.

Ronnie Flex geeft in zijn theatertour een inkijkje in zijn leven. Hits, roem, geld, drank en drugs. Het leven van Ronnie Flex stond op zijn kop na al het succes. Maar nu hij even niet op grote festivals of podia kon staan kwam er ook rust. In de theatertour Ronnie gaat naar huis geeft hij een inkijkje in zijn leven.

Merlijn Kamerling schreef boek over zijn vader Antonie. Overal waar Merlijn Kamerling komt is er de herkenning en herinnering aan zijn vader Antonie. Zijn vader was een idool en geliefd acteur en iedereen was geschokt door zijn dood. Zelf vermeed Merlijn eigenlijk alles wat met zijn vader te maken had. Tot nu: hij schreef het boek Nu ik je zie.

In deze uitzending van Op1 waren Benno Baksteen en Özcan Akyol te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 14 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie