Uitzending
NOVA - 10-2-2010

10-2-2010

NOVA

917 x bekeken | 0 reacties
8
Wie liegt: Wellink of de IJslanders?
'Onbeschoft misleidend'; president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank heeft voor de commissie-De Wit gelogen, aldus de voormalige IJslandse minister van Bankzaken Sigurdsson. Wellink zei tegen de commissie misleid te zijn door de IJslanders over internetbank Icesave. Maar volgens Sigurdsson heeft IJsland Wellink gewaarschuwd dat zij de tegoeden van Nederlandse spaarders bij Icesave níet kon garanderen. Nout Wellink reageert in NOVA.

Berlusconi weer beschuldigd van maffiabanden
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi had begin jaren negentig connecties met de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra. Dat beweert de zoon van de oud-burgemeester van Palermo, Massimo Ciancimino. Dario Fo, Italiaans toneelregisseur, acteur en toneelschrijver protesteert al jaren tegen Berlusconi. Hij reageert in NOVA op de beschuldigingen van Ciancimino.

Michelle Obama in actie tegen dikke kinderen
In Amerika is


onder leiding van Michelle Obama

een grote campagne van start gegaan om kinderen in beweging te krijgen, aan het gezonde eten, en weg van frites en hamburgers
Want vetzucht begint in Amerika een nationale catastrofe te worden die tot astronomische kosten in de gezondheidszorg leidt. Zelfs de nationale veiligheid komt in gevaar: overgewicht is reden nummer 1 voor afkeuringen voor militaire dienst.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 10 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Nout Wellink. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee