Uitzending
NOVA - 4-3-2010

4-3-2010

NOVA

1094 x bekeken | 0 reacties
8
The day after: een politiek slagveld
In Rotterdam blijft het nog tot morgen onzeker wie de definitieve winst kan opeisen: Leefbaar Rotterdam en de PvdA zijn na het tellen van 96 procent van de stemmen nagenoeg even groot. De PvdA aldaar blijft Leefbaar Rotterdam als collegepartner uitsluiten, maar Marco Pastors, voorman van Leefbaar Rotterdam, wil wél met de PvdA onderhandelen. In Almere is de PVV is de grootste partij geworden; zij krijgen negen zetels in de gemeenteraad en de PvdA acht. Maar ook hier heeft PvdA-lijsttrekker Muurlink laten weten dat de PvdA in Almere geen college zal vormen met de PVV. Het formeren van een collega gaat derhalve in beide steden niet gemakkelijk worden.

Verliezers?
Ondertussen viert de PvdA de nederlaag als een overwinning want vlak voor de kabinetscrisis stond de partij er nog slechter voor. Jan Peter Balkenende heeft toegegeven dat de val van zijn kabinet een rol heeft gespeeld voor de kiezer, maar dat het verlies ook erger had kunnen zijn. In Nova vanavond analyses van politiek verslaggever Ferry Mingelen. In de studio politicoloog André Crouwel. Hij maakt in samenwerking met Kieskompas voor NOVA een coalitie-analyse voor Rotterdam en Almere.

Afghanistan: pion in een politiek schaakspel
Het campagnegeweld rond de lokale verkiezingen heeft de vragen rond de breuk in het kabinet even naar de achtergrond gedrongen. Toch zullen er antwoorden moeten komen

als het even kan voordat Nederland op 9 juni opnieuw naar de stembus gaat
..

Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 4 maart door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee