Uitzending
NOVA - 9-3-2010

9-3-2010

NOVA

1055 x bekeken | 0 reacties
8
Seksueel misbruik 's Heerenberg
Het aantal meldingen van seksueel misbruik door katholieke geestelijken loopt nog steeds op. Inmiddels zijn er 210 meldingen van misbruik. Paters en priesters zouden in de jaren zestig en zeventig regelmatig jongens hebben misbruikt. Zo ook in het salesiaanse jongensinternaat in 's Heerenberg. Maar ook uit andere instellingen komen meldingen. Het verhaal van een slachtoffer én van de vermoedelijke dader.

DSB-gedupeerden niet geholpen
Nova heeft vijf individuele oplossingen van de DSB-curatoren laten doorrekenen door een onafhankelijke deskundige. Zijn oordeel: de DSB-gedupeerden zijn niet tot nauwelijks geholpen met de voorstellen. En de curatoren zelf schieten er ook niets mee op.

Boekenbal in teken van de letteren
Vanavond wordt de 75e editie van de Boekenweek feestelijk geopend met het Boekenbal der Titanen. Nova staat traditiegetrouw bij de deur om de bestsellerauteurs en andere mensen uit de literaire wereld op te wachten.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 9 maart door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee