Uitzending
NOVA - Rotterdam: Leefbaar versus PvdA

Rotterdam: Leefbaar versus PvdA

NOVA

2-3-2010

| 1045 x bekeken | 0 reacties
8
Live vanaf de vanaf de SS Rotterdam.

De verkiezingen in Rotterdam gaan vooral over veiligheid. De burgemeesters van de vier grootste steden pleitten er daarom al eerder voor dat het kabinet de politie en het onderwijs ontziet bij de komende bezuinigingen. De burgemeesters vinden dat het kabinet ook van onderwijs moet afblijven. PvdA en Leefbaar zijn op dit moment de grootste partijen in Rotterdam. De PvdA staat er volgens de peilingen niet gunstig voor, Leefbaar Rotterdam zit de partij op de hielen.
In deze uitzending gaan twee lokale politici, Dominic Schrijer, lijsttrekker PvdA Rotterdam, en Marco Pastors, lijsttrekker Leefbaar Rotterdam, met elkaar in debat.
Maar sinds de val van het kabinet Balkenende IV, zijn ook landelijke issues aan de orde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom debatteren in deze uitzending ook Fred Teeven, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, en Eberhard van der Laan, demissionair PvdA-minister voor Wonen, Wijken en Integratie.
Een vaste rubriek in NOVA's Gemeentetour is de NOVA-bus met daarin een 'dwarse denker'. In deze uitzending is dat Quintus Ristie, tv-comedian en inwoner van Rotterdam.

Deze uitzending van het programma NOVA met de titel Rotterdam: Leefbaar versus PvdA is uitgezonden op dinsdag 2 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Dominic Schrijer, Eberhard van der Laan, Fred Teeven en Marco Pastors.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee