Uitzending
NOVA - 4-7-2008

4-7-2008

NOVA

1524 x bekeken | 0 reacties
6
Ingrid Betancourt
Ingrid Betancourt heeft BogotŠ in Colombia verlaten voor een bezoek aan Frankrijk. In Frankrijk wacht haar een heldenontvangst onder leiding van Nicolas Sarkozy. De Franse president heeft zich altijd ingezet voor de ontvoerde politica, maar tegenstanders verwijten hem nu een politiek slaatje te slaan uit haar bevrijding. De bemoeienis van Sarkozy met de gijzeling van Betancourt zou helemaal niets hebben opgeleverd.

Turkse sekte
In Turkse kringen is hij een begrip: Fethullah Gulen. Een omstreden islamitische prediker die ook in Nederland duizenden aanhangers heeft. Volgens hen is Fethullah een gematigde moslim, die staat voor dialoog en samenwerking. Organisaties die zijn gedachtegoed verspreiden, krijgen tonnen aan subsidie. Maar volgens Turkije-kenners heeft Fethullah een dubbele agenda. Hij zou niet streven naar dialoog, maar naar islamisering van de samenleving. En in zijn scholen zouden kinderen worden geÔndoctrineerd. Ook in Nederland. Met subsidie van het Rijk.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 4 juli door de VARA, de NOS en de NTR. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie